Nord, 1 - 17160 Anglès

972 421 206 - 673 390 250

Visitem l’ANTEX

Visitem l’ANTEX

El passat divendres 3 de novembre, els i les alumnes de secundària (S1 i S2) i les professores de FEDAC Anglès vam anar d’excursió a l’ANTEX (empresa tèxtil d’Anglès especialitzada en fil sintètic). Aquesta sortida estava emmarcada curricularment dins el “Projecte tèxtil” iniciat a les aules al llarg d’aquest trimestre.

Allà ens va rebre, a una sala de reunions, l’Ester Parramon i l’Àngel Hereu (director general), tots dos exalumnes del nostre centre, on ens van explicar, al llarg d’una hora, què era l’Antex, com estan distribuïdes les tres naus de la fàbrica que hi ha a Anglès i quin procés s’hi porta a terme a cada una d’elles. Ens van explicar també els seus orígens, a on tenen seus i naus arreu del món, quin tipus de fil sintètic realitzen, per quines empreses treballen i quins tipus de productes fan amb el seu fil (roba esportiva, teixit per l’interior del cotxes…) La fàbrica d’Anglès està treballant les 24 hores del dia durant tot l’any, per això, hi treballen unes 500 persones en diferents torns; diürns, nocturns, rotatius, cap de setmana i festius.

Seguidament, amb tres tècnics, i repartits en tres grups, vam poder fer una visita guiada per totes les instal·lacions. Vam començar la ruta per Filatura lloc on comença tot el procés d’elaboració del fil (polímer/polièster). Seguidament vam passar pel reciclat, texturat i torçat, la revisió del fil, el laboratori de tiny, la cuina, l’acabat, l’empaquetatge, part de magatzem… Vam quedar sorpresos de la grandària de totes les instal·lacions i de totes les feines que estan implicades en l’elaboració del fil. És una empresa amb consolador consciència pel medi ambient i per això treballa també amb materials reciclables.

Les condicions de treball en aquest tipus de fàbrica no son senzilles del tot; a moltes zones vam haver de posar-nos taps a les orelles pel soroll constant de les màquines i vam poder comprovar com, en algun sector de la fàbrica, les feines són dures físicament pels pesos de les peces de les màquines, per les altes temperatures i per alguns fums. Altres feines són molt mecàniques i repetitives i gairebé no veuen la llum del dia. Els alumnes opinen que les feines que els agradaria més fer son al laboratori, a les oficines o anar amunt i avall amb càrregues amb el carretó elevador mecànic.

Aquesta visita ens va servir per adquirir nous aprenentatges i poder-los aplicar en el nostre projecte. També per conèixer de primera ma una empresa tan important com l’ANTEX, la qual tenim al costat de casa. 

Molt agraïts per la rebuda que ens van fer i la visita guiada que ens van oferir.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website