Nord, 1 - 17160 Anglès

972 421 206 - 673 390 250

PER QUÈ IOGA A L’ESCOLA?

PER QUÈ IOGA A L’ESCOLA?

Sovint la paraula ioga ens fa pensar en algú assegut amb les cames creuades, els dits gros i índex en cercle i respirant profundament, portant-nos una percepció de què el ioga és una pràctica tranquil·la que es basa en això, estar assegut, respirar i meditar. 

Aquest tres són conceptes realment importants, però més lluny de la realitat, el ioga és una paraula amb un sentit molt ampli que sovint s’ha malentès a occident. El ioga parla d’un estil de vida on vivim en comunió amb el nostre entorn i amb nosaltres mateixos. Ens parla de deixar la violència a un costat, ser honestos i no robar. De mantenir-nos actius física i mentalment. Ens explica que si aconseguim deixar anar la pressa que ens envolta, aconseguirem també deixar anar l’estrès tot i anar ràpid. Que si ens dediquem temps a nosaltres mateixos per conèixer-nos bé, viurem el dia a dia més a gust. De treballar la concentració i els 5 sentits per viure al moment i que no se’ns escapi el present. I que de tant en tant dediquem un moment a estar contents, pensem en el que sí tenim, el que sí passa i el que sí funciona, ens centrem en tot el que rutlla a la  nostra vida i passem la resta per al filtre d'”en què m’ajudarà això a mi realment?” Segurament ens sorprendrem de quantes coses no necessitem i ens estan fent agafar mals de cap innecessaris. Cada dia estem tots més exposats a un món que ens pot generar gran pressió, i els nens, més sensibles i absorbents que ningú poden sentir-se afectats. A ioga intentem apropar tots aquests conceptes als nens de manera que ja de petits ho tinguin present en el seu dia a dia i creixin amb una base de consciència personal i comunitària. Els contes, els treballs manuals i les postures que fem ens ajuden a transitar diferents emocions i escenaris aprenent a navegar la vida i a prendre decisions. Ens preguntem, ens expressem i ens donem suport els uns als altres a través del joc i el moviment. Sempre en un espai lliure de competència i judicis. Els petits són ioguis per naturalesa. Una bona postura, la capacitat de respirar profundament i una actitud oberta cap a la vida són coses amb les quals naixem. 

El ioga és una manera meravellosa d’assegurar-nos de no oblidar-nos d’aquestes maneres saludables de ser, moure’s i respirar. Per una vida amb més consciència corporal i emocional i atenció plena en el moment, posem tots una mica de ioga a la nostra vida, siguem petits o grans.

Natàlia, mestra de ioga a l’escola

@yogaasanastudio

CreaEscola Quality Certificate for Education Website