Nord, 1 - 17160 Anglès

972 421 206 - 673 390 250

PASSEGEM ENTRE PÈTALS

PASSEGEM ENTRE PÈTALS

Visitem la floristeria Sant Miquel

El passat dijous 5 d’octubre del 2023 els i les alumnes de tercer de primària vam fer una visita molt divertida i colorida a la floristeria Sant Miquel d’Anglès. La Rosa ens va obrir les portes del seu món i va ser com entrar en un conte de fades! 

La Rosa ens va rebre amb un somriure gegant i ens va explicar moltes coses sobre les plantes. Ens va explicar que les flors necessiten aigua, sol i amor per créixer, i que cadascuna té el seu nom i un color i olor especial. Hi havia flors de molts colors! 

També ens va explicar que hi ha flors que són nocturnes i altres que són diürnes. 

Vam fer moltes preguntes, les quals la Rosa, molt amablement, ens les va respondre. Ens va explicar que cuidar de les flors és com cuidar d’una mascota i que és important donar-los amor i atenció i que cadascuna és diferent. 

La floristeria Sant Miquel és com un jardí màgic ple de flors i plantes, era com si caminéssim per una selva encantada. 

Finalment, ens va donar cinc liliums per endur-nos a l’escola i poder fer-ne una dissecció el següent dia a la classe de medi. 

Explorem l’anatomia floral: dissecció d’un lillium!

L’endemà vam fer la dissecció dels lliris. Primer, la Laura ens va explicar que la dissecció és com “obrir una flor per veure les seves parts internes”. Ens serveix per comprendre com funcionen les flors i com poden fer noves flors. 

Quan vam obrir el lliri, vam veure moltes coses interessants. Les parts d’un lliri són: les arrels, la tija, els pètals, l’estigma i l’ovari. Vam tocar les arrels i vam veure com absorbien l’aigua. La tija és com el tronc d’una flor i porta l’aigua cap amunt a les altres parts de la flor. 

A més a més, també vam veure els pètals que són la part de la flor que veiem quan està oberta. L’estigma que és una petita plataforma que recull el pol·len i ajuda a fer noves flors. I finalment l’ovari que és on trobem les llavors del lliri. Ens va sorprendre molt que quan les abelles i altres insectes porten el pol·len d’una flor a una altra, les llavors es poden convertir en noves flors. 

Va ser molt emocionant aprendre com funcionen aquestes parts d’una flor juntes.

La dissecció del lliri ens va fer entendre com les flors fan més flors i com estan relacionades amb els insectes que ajuden a la pol·linització. Va ser una aventura educativa molt divertida. 

Tornem a casa amb molts coneixements nous i amb un gran respecte pels lliris i altres flors que fan que el nostre món sigui més bonic i vibrant! 

Per saber-ne més sobre les nostres aventures, pots seguir-nos a Instagram @fedacangles o bé al Twitter @Fedac_Angles!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website