Nord, 1 - 17160 Anglès

972 421 206 - 673 390 250

LA MÀGIA DELS CONTES I ELS VINCLES

LA MÀGIA DELS CONTES I ELS VINCLES

Els i les alumnes de 1r de Primària donen vida al conte de “La Rateta Presumida” al Centre de Dia del Moli del Cuc, d’Anglès.

Aquest mes, els i les alumnes de 1r de primària de l’escola van viure una jornada plena de màgia i imaginació al Centre de Dia del Moli del Cuc d’Anglès, on van oferir una encantadora representació del clàssic conte “La Rateta Presumida”. Aquesta iniciativa no només va entusiasmar als més petits, sinó que també va ressaltar la importància de connectar les generacions a través de les històries.

Amb unes boniques màscares i un entusiasme contagiant, els petits actors van portar a la vida els personatges de la Rateta, l’ànec, el gat i altres, transportant els avis i àvies a una època de contes i faules. La sala ressonava de rialles i aplaudiments mentre l’alumnat interpretava la clàssica història, mostrant l’impacte positiu que aquesta representació va tenir en tots els assistents.

A l’escola Fedac Anglès resaltem la importància d’aquests fets sobre els nostres infants, ja que les representacions com aquesta no només enriqueixen els nens i nenes amb la màgia dels contes, sinó que també creen vincles especials entre les noves generacions i els més grans. És una oportunitat única per compartir i transmetre valors a través de les històries.

Projectes com aquest són un esforç per enfortir els llaços comunitaris i promoure una societat més cohesionada. Aquesta iniciativa no només beneficia els dos grups d’edat, sinó que també enriqueix la comunitat en general.

Els centres de dia ofereixen als avis un entorn estimulant i participatiu, afavorint la seva salut mental i emocional. Al mateix temps, els infants de l’escola gaudeixen d’oportunitats úniques per aprendre de les experiències de vida dels avis, establint connexions que transcendiran les generacions.

Els beneficis d’aquests vincles intergeneracionals són diversos. En primer lloc, es crea un espai propici per al partiment de coneixements i valors entre els dos grups. Els avis poden transmetre històries, habilitats pràctiques i consells, mentre que els infants aporten energia, entusiasme i perspectives noves.

A més a més, les activitats conjuntes, com ara tallers, jocs i esdeveniments especials, fomenten la integració i el sentit d’unió entre els dos grups. Això pot tenir un impacte positiu en el clima escolar i en el benestar emocional dels avis.

En resum, la creació de vincles entre els avis del centre de dia i els infants de l’escola no només contribueix a la transmissió de sabers i valors, sinó que també reforça la cohesió comunitària i crea una atmosfera en què tothom es sent part d’una gran família intergeneracional. Aquesta unió pot ser clau per construir una societat més compassiva i resilient davant els desafiaments del futur.

Per saber-ne més sobre les nostres aventures, pots seguir-nos a Instagram @fedacangles o bé al Twitter @Fedac_Angles!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website