Nord, 1 - 17160 Anglès

972 421 206 - 673 390 250

I CURSA solidària FedacTUa pels trasplantats

I CURSA solidària FedacTUa pels trasplantats

Som els i les alumnes de P3 i P4, i durant aquest 2n trimestre havíem d’escollir a què volíem dedicar el nostre APS (Aprenentatge per Servei). Les nostres tutores l’únic requisit que ens van proposar és que havia d’estar relacionat amb els ODS.  

Però què és un ODS? Són 17 objectius de Desenvolupament Sostenible amb els que es volen donar resposta a grans reptes com és la lluita contra la pobresa, el canvi climàtic… 

Ens vam organitzar en parelles i cadascuna, es va fer experta d’un ODS i havíem d’explicar als companys què volia dir. 

A partir d’aquí en vam seleccionar 4: 

  • ODS 3: Salut i benestar 
  • ODS 4: Educació de qualitat
  • ODS 13: Acció pel clima
  • ODS 17: Aliança pels objectius 

De les parelles dels ODS en van sortir grups, on vam fer una pluja d’idees de totes aquelles activitats possibles que anessin relacionades amb els objectius seleccionats. 

D’aquí van sorgir idees molt interessants com: anar pel bosc recollint brossa, fer jocs per classificar les escombraries, fer una cursa solidària i llegir llibres sobre la salut física.

Entre tots i totes vam intentar buscar similituds i com entrellaçar aquestes propostes. La que ens costava més d’encaixar era la del llibre sobre la salut i… a on podríem donar els diners recaudats? En aquest moment, a les tutores els va venir al cap l’Irene González, una noia de 26 anys que li apassiona la muntanya i va rebre un trasplantament de fetge, la qual ha escrit un llibre relatant la seva història. Ah, i vam tenir la sort que ens vingués a l’escola a explicar la seva experiència i a resoldre els nostres dubtes.

I finalment, va acabar sorgint el següent: 

→ Benvinguts i benvingudes a la primera cursa solidària: FEDACTUA pels TRASPLANTATS.

Es tracta d’una cursa solidària que té l’objectiu de recaptar diners per a l’associació de nens i nenes amb trasplantament hepàtic (ANiNATH, de Barcelona).

La cursa es farà el diumenge 7 de Maig del 2023 i tindrà lloc al parc del Canyo d’Anglès. 

Vam escollir fer 3 modalitats diferents de curses:

-La cursa cronometrada de 10km 

-La marxa de 5km de recollida de brossa

-La cursa de nens i nenes d’1km.

Ara us explicarem en què consisteix cada cursa:

CURSA DE 10km

Cursa cronometrada destinada a tot corredor/a que vulgui participar en la gran jornada anglesenca de l’esport, salut i solidaritat, tot aportant una donació solidària pels infants amb trasplantament hepàtic.
La cursa es realitzarà pràcticament en la seva totalitat per terreny sense asfaltar endinsant-se pels camins que ens ofereix el nostre poble. 

El circuit i tots els quilòmetres estaran ben senyalitzats i se situaran voluntaris durant el recorregut.

*Pels menors d’edat que vulguin participar, caldrà dur firmada l’autorització de pare/mare o tutor/a legal.

MARXA 5km

La marxa de 5 km es tracta d’un recorregut circular, on l’objectiu principal és passar-ho bé, recolzant una bona causa, gaudint del circuit i cuidant del medi ambient. 

Els inscrits en aquesta modalitat se’ls donarà una bossa d’escombraries per tal de recollir la brossa que es van trobant en el trajecte, amb el doble objectiu de fer esport i contribuir a la netedat i el manteniment de l’entorn d’Anglès. La marxa es pot realitzar corrent o caminant i es pot participar acompanyat de la mascota.

El circuit i tots els quilòmetres estaran ben senyalitzats i se situaran voluntaris durant el recorregut.

*Pels menors d’edat que vulguin participar, caldrà dur firmada l’autorització de pare/mare o tutor/a legal.

CURSA 1KM NENS I NENES

Amb la idea de fomentar la pràctica esportiva entre els més petits i compartir l’activitat en família, farem la cursa d’1 km.

Els nens i nenes correran dins d’un circuit circular d’1km i podran anar acompanyats de mares, pares, tiets, tietes, avis, àvies, germans, germanes, amics, amigues…
La cursa d’1 km és sense cronometratge i tots els nens i nenes que passin la meta rebran una medalla de finishers.

DORSAL 0

Finalment, també hi haurà l’opció de DORSAL 0 que consisteix en què totes aquelles persones que no vulguin/puguin córrer però sí col·laborar en la nostra cursa i en la nostra causa, podran fer una donació a través del DORSAL 0.
Trobareu prop de l’arc de sortida i arribada, una bústia decorada que tindrà aquest mateix nom (dorsal 0) allà es podran fer donacions “in situ”. Qui ho desitgi, també podrà realitzar les donacions amb les inscripcions prèvies. 

PREUS I  INSCRIPCIONS

Cursa cronometrada 10 km = 8€

Marxa solidària 5 km = 5€

Cursa nens i nenes d’1 km = 2€

Totes les curses tenen incloses l’assegurança en cas d’accident.

INSCRIPCIÓ: https://forms.gle/af1x8vBbYQyQwoXJ6

CreaEscola Quality Certificate for Education Website