Nord, 1 - 17160 Anglès

972 421 206 - 673 390 250

FEDAC Anglès i Fundació Mona

FEDAC Anglès i Fundació Mona

Els nens i nenes de 2n. de Primària, aprofitant el Projecte de Medi sobre els animals, hem fet la nostra petita aportació per fer aquest món un xic millor.

Ens vam posar en contacte amb la Fundació Mona de Riudellots de la Selva per veure quines opcions hi havia per col.laborar amb ells.

La Fundació Mona és un centre que ofereix una llar a tots els ximpanzès, bonobos i macacos que han estat rescatats del món de l’espectacle o com a mascotes en domicilis particulars.

A Mona se’ls rehabilita física i mentalment. I, davant la impossibilitat de retornar-los al seu hàbitat natural, se’ls ofereix un espai compartit amb altres membres de la seva mateixa espècie. Allà, se’ls tracta amb tot el respecte que es mereixen i poden gaudir d’un vida digna.

Vam decidir adherir-nos a la campanya de recollida de dispositius mòbils vells o trencats, per reutilitzar el coltan que hi ha a cada bateria.

El coltan és un mineral escàs, la majoria del qual es troba a la República Democràtica del Congo. La seva extracció provoca conflictes armats, explotació infantil i deteriorament de l’ecosistema.

Si es recupera el coltan dels dispositius mòbils i es reutilitza, contribuïm a reduir la problemàtica que hi ha al voltant d’aquest mineral. I, a més, ajudem a Mona a seguir subsistint.

Després de recollir tota la informació necessària, vam fer cartells per repartir per tota l’escola i vam passar per les classes explicant la nostra iniciativa.

Durant 15 dies, vam tenir una caixa a l’entrada de l’escola per dipositar tots els dispositius. Vam recollir 13 tauletes i 45 mòbils!

Per a nosaltres, ha estat tot un èxit! Estem molt contents d’haver pogut portar a terme la campanya i també estem molt agraïts a tots els que hi heu participat.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website