Aquesta setmana, els alumnes de secundària del nostre centre s’han embarcat en una emocionant aventura educativa: el Crèdit de Síntesi. Sota el suggeridor títol “L’Ànima del Poble”, els estudiants s’han submergit en un viatge interdisciplinari per explorar els profunds impactes de la revolució industrial partint dels seus orígens i arribant fins els nostres dies.
El Crèdit de Síntesi és una iniciativa que agrupa una àmplia gamma d’activitats didàctiques centrades en un tema concret, amb l’objectiu de connectar continguts i procediments de diverses matèries. En aquest cas, els alumnes han treballat al voltant de la història industrial, centrant-se especialment en la indústria tèxtil i la seva influència en la vida laboral, social i familiar. A nivell europeu i més concretament a la nostra vila d’Anglès, molt important des de fa dècades per la seva indústria tèxtil.
A través d’investigacions, lectures, treballs pràctics i visites, els estudiants han explorat els diversos aspectes de la indústria tèxtil, des de la seva fase inicial fins als reptes contemporanis com el reciclatge i la reutilització. Han après sobre la importància de la indústria tèxtil com a eix central de la vida comunitària, així com els canvis socials i econòmics que va provocar la revolució industrial.
Amb un enfocament interdisciplinari, els alumnes han integrat coneixements de diverses matèries com la història, les ciències socials, les llengües, les matemàtiques i les ciències naturals per entendre millor el context històric i les implicacions del desenvolupament industrial.
El Crèdit de Síntesi “L’Ànima del Poble” ha proporcionat als nostres alumnes una oportunitat única per aprofundir en la comprensió de la nostra història i reflexionar sobre les connexions entre el passat i el present. Aquesta experiència interdisciplinària no només enriqueix el seu aprenentatge acadèmic, sinó que també els prepara per afrontar els reptes del món modern amb una perspectiva informada i crítica.
Ara que finalitza aquest intensa setmana d’aprenentatge, estem orgullosos dels nostres alumnes, de com han realitzat les activitats, de com han treballat en grup i de forma més individual preguntant i investigant els reptes proposats. Esperem que aquesta experiència els hagi inspirat a continuar explorant i aprenent de la riquesa de la nostra història industrial i social.
Endavant, valents exploradors de la saviesa!
Per saber-ne més sobre les nostres aventures, pots seguir-nos a Instagram @fedacangles o bé al Twitter @Fedac_Angles!
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola