Nord, 1 - 17160 Anglès

972 421 206 - 673 390 250

Explorant el món a través del joc: Ambients a educació infantil.

Explorant el món a través del joc: Ambients a educació infantil.

A l’educació infantil, cada moment és una oportunitat per a la descoberta i l’aprenentatge. És a través dels ambients que els educadors poden fomentar el desenvolupament integral dels petits, estimulant la seva curiositat i creativitat.

A la nostra escola parlem de 3 ambients: art, escacs i moviment i construccions.

L’Art com a Expressió Creativa:

L’espai d’art a l’educació infantil és un escenari on els nens poden expressar-se lliurement a través de diverses formes d’art. Mitjançant la pintura, el dibuix i l’ús de materials reciclats, els petits artistes desenvolupen les seves habilitats motrius fines i aprenen a comunicar les seves emocions de manera visual.

Els Escacs com a Joc Estratègic i el moviment com a descoberta del cos:

La introducció dels escacs en l’educació infantil pot semblar inusual, però aquest joc mil·lenari ofereix beneficis sorprenents. Desenvolupa la concentració, la paciència i la presa de decisions, mentre els nens aprenen sobre les regles del joc i resolen problemes de manera lògica. A més, els escacs fomenten la socialització i el respecte mutu, ja que cada moviment és una oportunitat per a la interacció. Tot això, combinat amb diferents propostes on es treballa la part motriu de cada nen/a ens ajuda a crear aquest espai tan interessant per l’aprenentatge de l’infant.

Construccions: La Creativitat pren Forma:

L’ambient de construccions és un lloc on la imaginació pren vida. Amb blocs de construcció, peces de fusta i altres materials, els nens poden explorar el món de l’espai, la forma i l’estructura. Aquest ambient fomenta la resolució de problemes, la coordinació visoespacial i la col·laboració mentre treballen junts per crear construccions úniques.

En conjunt, aquests quatre ambients educatius proporcionen una base sòlida per a l’aprenentatge holístic dels nens a l’educació infantil. La combinació d’art, escacs, moviment i construccions ofereix una experiència educativa ricament diversa, estimulant el desenvolupament físic, emocional i cognitiu dels petits exploradors d’aquest món.

Per saber-ne més sobre les nostres aventures, pots seguir-nos a Instagram @fedacangles o bé al Twitter @Fedac_Angles!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website