Nord, 1 - 17160 Anglès

972 421 206 - 673 390 250

El periodista Jofre Amargant inspira els alumnes en l’art radiofònic

El periodista Jofre Amargant inspira els alumnes en l’art radiofònic

L’aula de l’escola va vibrar amb l’entusiasme i l’energia d’una autèntica redacció radiofònica quan Jofre Amargant, periodista del Diari de Girona, va visitar l’escola per oferir una masterclass als alumnes de sisè. Jofre Amargant va compartir la seva passió i coneixement sobre els elements clau del llenguatge radiofònic. La seva presència va transformar la rutina de l’aula en una oportunitat única d’aprendre de primera mà els secrets de la comunicació sonora.

La sessió va ser un viatge apassionant a través dels fonaments de la narrativa per a la ràdio, una amalgama d’històries professionals de la seva experiència com col·laborador a programes de Catalunya Ràdio, com “El Matí de Catalunya Ràdio” i “El Tot Costa”, que van captivar la curiositat dels alumnes.  Amb una naturalitat envejable, Amargant va desglossar la importància de la veu, el ritme, la sintaxis i l’ús dels silencis en la construcció d’un relat radiofònic vibrant i envoltador.

“No només és el que dius, sinó com ho dius”, va destacar Amargant mentre guiava els estudiants en la millora de les seves habilitats per afrontar el repte de crear i produir contingut radiofònic. Va ser una experiència pràctica on els alumnes van haver de distingir diferents talls radiofònics per detectar diferents elements.

Amb paciència i motivació, va assistir cada grup cooperatiu, oferint consells personalitzats per potenciar les falques de ràdio que estan dissenyat els alumnes per tal de promocionar la Marató de TV3, que és el projecte APS d’aquest primer trimestre. 

La interacció entre Amargant i els alumnes va ser tan enriquidora com inspiradora. El periodista va compartir anècdotes fascinants de la seva pròpia carrera, donant als estudiants una visió realista i motivadora del món del periodisme i la comunicació. Va resoldre totes les inquietuds dels alumnes que tenen sobre el món del periodisme. Una experiència única que els alumnes van saber aprofitar al màxim.  

La visita de Jofre Amargant va deixar una empremta significativa en l’entorn educatiu de l’escola. Els alumnes van marxar amb un nou entusiasme i un arsenal de coneixements per enfrontar el món de la ràdio amb confiança i passió.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website