Nord, 1 - 17160 Anglès

972 421 206 - 673 390 250

EL NOSTRE LIDERATGE

EL NOSTRE LIDERATGE

Trencant fronteres emocionals: Implementació del Compte Bancari Emocional com a part del programa ‘Líder en Mi’.

“Leader in Me” (Líder en Mi) és un programa educatiu basat en els principis del llibre “Els set hàbits de la gent altament efectiva” de Stephen Covey. Aquest programa s’implementa a les escoles FEDAC per desenvolupar habilitats de lideratge i efectivitat personal en els estudiants. L’enfocament del “Leader in Me” promou la responsabilitat, la iniciativa i la col·laboració, incorporant els hàbits de Covey en l’entorn escolar. A través d’activitats i pràctiques específiques, els estudiants aprenen a liderar-se a si mateixos i a contribuir positivament a la comunitat escolar. Aquest enfocament integral busca preparar els estudiants per a un futur en què puguin destacar com a líders i ciutadans compromesos.

Dins de les pràctiques de Covey trobem un concepte molt interessant: el Compte Bancari Emocional (CBE). 

El Compte Bancari Emocional (CBE) és una analogia entre les relacions personals i el funcionament del nostre saldo en el banc; una metàfora on les interaccions diàries afecten la connexió emocional entre les persones de la mateixa manera que fem ingressos o retirem diners en un compte bancari. 

Dipositar o ingressar en el compte implica accions que reforcen el vincle, com expressar gratitud, donar suport en moments difícils o mostrar interès de veritat. D’altra banda, retirar del compte succeeix quan hi ha desavinences, crítiques constants o manca d’empatia. 

Mantenir un saldo emocional positiu és crucial per a relacions saludables, ja que un compte en números vermells pot conduir a la distància entre les persones i problemes a llarg termini. 

El Compte Bancari Emocional destaca la importància de cultivar relacions sòlides a través de gestos afectuosos i respectuosos, construint així fonaments emocionals duradors.

A la classe de P3, hem aplicat el concepte de compte bancari emocional. Cada estudiant té un sobre personal que actua com el seu compte bancari emocional. Setmanalment, tots estem compromesos a realitzar “ingressos” positius en els sobres dels altres companys, ja sigui amb missatges d’encoratjament, notes inspiradores o fins i tot dibuixos amistosos. 

Aquesta pràctica fomenta un entorn en què es valora la positivitat i es reforça la connexió entre nosaltres. 

Setmana a setmana, durant la nostra sessió de revisió, obrim els sobres i compartim els continguts. Així, es crea un balanç emocional col·lectiu que ens recorda la importància de construir relacions positives i de mantenir un saldo emocional saludable a la nostra classe, contribuint a un ambient d’aprenentatge enriquidor.

Per saber-ne més sobre les nostres aventures, pots seguir-nos a Instagram @fedacangles o bé al Twitter @Fedac_Angles!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website