Nord, 1 - 17160 Anglès

972 421 206 - 673 390 250

El joc de l’intrús

El joc de l’intrús

Els i les alumnes de cinquè de l’escola Fedac Anglès han destinat el seu projecte d’APS (Aprenentatge i servei) del segon trimestre a crear el joc de l’intrús.

Un APS és un projecte que a cada classe de l’escola fa i consisteix en oferir un servei a la comunitat mentre en treuen un aprenentatge.

A principi de trimestre se’ls va donar tres objectius i a partir d’aquí van començar a treballar de valent per aconseguir crear un projecte.
Els 3 objectius que ens van donar eren:
● Fomentar la participació de tots els nens i nenes del poble
● Donar a conèixer els comerços d’Anglès
● Aconseguir un benefici social

Què els hi agrada als nens i nenes? Què podem fer nosaltres? Després d’anar debatent les idees que ens sortien vam arribar la conclusió que als nens i nenes els agrada jugar, per tant el que creessim havia de ser un JOC.

I sabeu què? Que d’aquí ha nascut el joc de l’intrús.

Què és el joc de l’intrús i en què cosisteix?

El joc consisteix en què els nens i nenes del poble hauran d’anar a les botigues d’Anglès, que s’hagin inscrit en el programa i, en el seu aparador hauran de buscar un objecte que no tingui res a veure amb els productes que es venen en aquella botiga (objecte intrús).

Prèviament, tots els nens i nenes tindran un paper amb el nom de les botigues participants i al costat un espai per escriure el nom de l’intrús. Per tant, quan l’hagin detectat, apuntaran el nom de l’objecte intrús al costat del nom de la botiga.

Quan els tinguin tots apuntats, portaran el paper a la bústia que estarà situada a l’entrada de l’escola Fedac Anglès.

Quan comença el joc?

El joc de l’intrús començarà el dilluns 28 de març fins el diumenge 10 d’abril.

Què hem fet per a poder fer realitat aquest projecte?

Primer de tot vam crear una pàgina web, que ens a ajudar alhora a organitzar-nos i temporitzar el projecte i els passos a seguir.

Un cop fet això, el primer pas va ser reunir als comerciants del poble per a explicar-los el joc i demanar la seva col·laboració. Per a fer-ho els vam anar trucant un per un i els vam convocar a una reinó que vam fer a l’escola Fedac Anglès.

El joc de l’Intrús ja començava a agafar forma gràcies a la col·laboració de 20 botigues del poble. Ara ens tocava anar a informar als nens i nenes de l’escola Pompeu Fabra, de l’IES Rafel de Campelans i de la propia escola Fedac Anglès perquè s’animin a participar-hi.

Finalment hem anat a recollir els obsequis que ens han facilitat els comerços participants perquè puguem fer la panera del gunayador/a del joc de l’intrús i, a més, hem creat unes guardioles que hem donar a cadascun dels comerços per si voleu participar-hi tot aportant una quantitat simbòlica de diners (que seran donats a la ONG o entitat sense ànim de lucre que el guanyador/a del joc de l’intrús decideixi).

Si vols saber més informació del joc de l’intrús, pots visitar la pàgina web que hem fet: https://sites.google.com/fedac.cat/el-joc-de-lintrus/p%C3%A0gina-dinici

CreaEscola Quality Certificate for Education Website