A la nostra escola entenem la lectura com una eina fonamental per al desenvolupament integral dels infants. Llegir no només amplia coneixements, sinó que també desperta la imaginació, fomenta l’autonomia i enriqueix les habilitats socials i emocionals. Per això, treballem cada dia per convertir la lectura en un hàbit natural i plaent per als nostres alumnes. A continuació anotem algunes raons que expliquen els factors que poden ajudar a aconseguir-lo:
L’hàbit de llegir des de joves ajuda a millorar la comprensió lectora, el vocabulari i la capacitat d’anàlisi. Llegir regularment fa que els nens coneguin noves paraules, millorin la seva capacitat d’atenció i entenguin millor les idees complexes.
Els llibres ofereixen una porta a mons inventats i a experiències noves que poden ser molt enriquidors per a la imaginació dels nens. Aquest procés d’imaginar i interpretar el que es llegeix fomenta la creativitat.
La lectura permet als alumnes explorar emocions i situacions a través dels personatges dels llibres. Per mitjà d’històries, poden entendre millor com funciona la societat, com resoldre conflictes i com relacionar-se amb els altres. Això els ajuda a desenvolupar empatia i habilitats.
Llegir requereix temps, paciència i capacitat de concentració. Això els ensenya a ser més disciplinats i enfocats.
La motivació per aprendre mitjançant la lectura és fonamental per despertar l’interès dels nens i fomentar un hàbit saludable i continuat. El més important és que l’experiència de la lectura sigui positiva i fomenti el plaer per llegir i aprendre.
L’accés fàcil a recursos i la creació d’un ambient divertit i atractiu per llegir pot marcar la diferència en la motivació dels nens per gaudir de la lectura.
Convertir l’acció de llegir en un hàbit diari pot ajudar a que els nens percebin la lectura com una part essencial de la seva vida.
La lectura també pot jugar un paper clau en el desenvolupament de l’autoestima i l’autonomia dels nens. Quan veuen els beneficis d’aprendre per si mateixos, la confiança en les seves capacitats creix.
Cada setmana dediquem mitja hora a la lectura amb el padrí lector.
És una activitat cooperativa que es realitza en parelles formades per alumnes d’EP2 que fan de padrins de lectura i els alumnes d’EP1 que fan de fillols. La intenció és que l’alumne que fa de padrí ajudi a aprendre a llegir, l’animi i encomani el gust per la lectura al seu fillol.
La visita a la biblioteca
Fomentem les visites a la biblioteca com un espai d’exploració i descoberta. Durant aquestes sessions, els alumnes:
A FEDAC Anglès, creiem que la lectura és un pont cap a l’aprenentatge, la creativitat i el creixement personal. Continuarem treballant perquè els nostres alumnes visquin la lectura com una experiència enriquidora que els acompanyi tota la vida.
Finalitzem la visita amb una activitat molt agraida, escoltem atentament la lectura d’un conte en veu alta.
Per saber-ne més sobre les nostres aventures, pots seguir-nos a Instagram @fedacangles o bé a X @Fedac_Angles.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola