Nord, 1 - 17160 Anglès

972 421 206 - 673 390 250

Cloenda del projecte “Vora Ter”

Cloenda del projecte “Vora Ter”

El dilluns 20 de novembre, els i les alumnes de 4t de primària ens vam aventurar en la cloenda del projecte d’Aprenentatge Servei (APS) anomenat “Vora Ter”. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és descobrir i conèixer més sobre el riu que passa per la nostra vall i  les diverses aus que conviuen a les ribes del riu Ter, una oportunitat única per connectar-se amb la natura i fomentar el respecte pel medi ambient.

En aquesta jornada especial, vam acceptar el repte emocionant de realitzar un treball de camp a la vora del riu Ter. Amb una sortida a la tarda, ens vam organitzar en petits grups cooperatius, encarregats de descobrir i identificar les aus que habiten aquest entorn natural tan proper.

Amb paciència i silenci, els aprenents d’ornitòlegs vam tenir l’oportunitat d’observar l’entorn amb una nova perspectiva, submergint-nos en la riquesa dels colors de la tardor. Entre els protagonistes d’avui, destaquen els  ànecs  coll verd, estornells negres, blauets, bernats pescaires, rossinyols bord comuns i pits rojos que han captat l’atenció de tots plegats..

Cada grup va anotar les seves observacions a la fitxa de camp i vam utilitzar una “app” que analitza el cant dels ocells. Vam experimentar la diversitat de la fauna avícola que fa del riu Ter la seva llar.

Vam veure la importància de la conservació i la preservació de l’hàbitat natural. La connectivitat amb la natura no només ha enriquit el coneixement sobre les aus locals, sinó que també ha despertat una consciència ambiental que ens sensibilitzarà  envers la protecció de la vida silvestre.

Així, en una tarda plena d’entusiasme i descobriments, els alumnes de quart de primària vam marcar un pas significatiu en el nostre viatge educatiu, consolidant una experiència inoblidable al “Vora Ter”. Aquest projecte no només ha estat una oportunitat d’aprenentatge única, sinó també una celebració de la meravellosa biodiversitat que el nostre entorn té per oferir.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website