Nord, 1 - 17160 Anglès

972 421 206 - 673 390 250

CAP A ON VOLEM ANAR?

CAP A ON VOLEM ANAR?

Els alumnes de sisè trien el seu projecte APS a partir d’un treball cooperatiu relacionat amb els ODS

Com cada any,  durant el segon trimestre els estudiants de sisè han assumit la responsabilitat de guiar el seu propi aprenentatge, destacant la importància de la participació activa dels alumnes en la selecció dels temes educatius. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) han estat el fil conductor d’aquesta experiència educativa única.

Pedagògicament, la decisió d’afavorir que els alumnes triïn el tema és significativa per diverses raons. Primordialment, permet als estudiants ser protagonistes del seu aprenentatge, fomentant la responsabilitat i l’empoderament. A més, impulsa la participació activa, ja que els alumnes han de col·laborar en grups cooperatius per explorar en profunditat un tema relacionat amb els ODS.

Durant aquest primer pas, els grups han treballat amb materials específics sobre els ODS per comprendre la seva importància i impacte global. Aquesta fase preparatòria ha proporcionat una base de coneixements essencial perquè els alumnes siguin capaços de proposar temes de manera informada.

Després d’aquesta immersió inicial, els estudiants han compartit les seves propostes en gran grup. Cada grup ha presentat les seves idees amb entusiasme, destacant els beneficis i la rellevància dels temes proposats. Des d’aspectes com la lluita contra la pobresa i la fam fins a la promoció de la igualtat de gènere i l’acció pel clima, les propostes han reflectit un compromís profund amb la creació d’un món més just i sostenible.

La classe, mitjançant un procés democràtic, ha decidit col·lectivament quin dels temes proposats abordarà durant el trimestre. Aquesta experiència ha transcendit les aules, ja que ha inculcat valors de participació democràtica, diàleg constructiu i comprensió col·lectiva dels reptes globals.

Per saber-ne més sobre les nostres aventures, pots seguir-nos a Instagram @fedacangles o bé al Twitter @Fedac_Angles!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website