Nord, 1 - 17160 Anglès

972 421 206 - 673 390 250

ACTE DE PRESENTACIÓ DEL BALANÇ DEL BÉ COMÚ

ACTE DE PRESENTACIÓ DEL BALANÇ DEL BÉ COMÚ

El passat 14 de febrer, a la Casa de Cultura de Girona, vam poder gaudir d’un moment de celebració: la nostra escola, FEDAC d’Anglès i les escoles FEDAC Salt, FEDAC Pont Major i FEDAC St. Narcís vam fer públic el nostre Balanç del Bé Comú (BBC).

Les quatres escoles FEDAC de les comarques gironines (FEDAC AnglèsFEDAC Pont MajorFEDAC Salt i FEDAC Sant Narcís) vam presentar el dimecres 14 de febrer la nostra experiència amb la implementació de l’Economia del Bé Comú (EBC). L’acte, obert a qualsevol persona o entitat interessada, va tenir lloc a la Casa de Cultura de Girona i va comptar també amb la participació de representants de les associacions EBC Catalunya i EBC Girona.

Durant la presentació, les escoles FEDAC vam posar en valor el model de gestió que proposa l’Economia del Bé Comú, desenvolupat per l’economista austríac Christian Felber, per contribuir a un món més equitatiu i sostenible. I sobretot, es va exposar per què té sentit aquest model de gestió econòmica amb valors dins del projecte educatiu #avuixdemà de les escoles FEDAC i el repte del Bé Comú.

En el darrer curs, FEDAC Anglès, FEDAC Pont Major, FEDAC Salt i FEDAC Sant Narcís hem fet un treball d’anàlisi i reflexió del nostre impacte social i ambiental a través del Balanç del Bé Comú. Per fer-ho, hem analitzat la relació que mantenim amb diferents grups d’interès (empreses proveïdores, personal de l’escola, alumnes i famílies o l’entorn social) tenint en compte els valors de la dignitat humana, la solidaritat i justícia, la sostenibilitat mediambiental, i la transparència i la participació democràtica.

En l’acte a la Casa de Cultura de Girona, educadors i alumnes de les quatre escoles FEDAC vam exposar als assistents algunes de les principals conclusions després de realitzar el nostre Balanç del Bé Comú. Aquesta anàlisi ens ha permès detectar els nostre punts forts, així com també àrees de millora per posar l’economia de l’escola al servei de les persones i l’entorn.

Pots mirar l’acte de presentació aquí.

Per saber-ne més sobre les nostres aventures, pots seguir-nos a Instagram @fedacangles o bé al Twitter @Fedac_Angles!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website