Nord, 1 - 17160 Anglès

972 421 206 - 673 390 250

ADAPTACIÓ D’I3 A L’ESCOLA

ADAPTACIÓ D’I3 A L’ESCOLA

Els primers passos a l’escola: com facilitar l’adaptació dels nens i nenes d’I3 a un nou entorn d’aprenentatge i creixement

Amb l’inici del nou curs escolar, hem de donar la benvinguda als nens i nenes d’i3 que enguany comencen una nova etapa a la nostra escola. 

Aquest moment representa un canvi significatiu en les seves vides i, per tant, és essencial que els nens/es s’adaptin adequadament a l’entorn escolar per garantir un bon desenvolupament emocional i acadèmic.

Els experts en educació subratllen que l’adaptació a l’escola no només implica familiaritzar-se amb el nou espai físic, sinó també amb les rutines, les normes i, sobretot, amb les interaccions socials. “Els primers anys d’escola són crucials per al desenvolupament de les habilitats socials i emocionals”, explica la psicopedagoga Marta Ferrer. “És important que els nens se sentin segurs i còmodes en el nou entorn per poder aprendre i créixer.”

Durant aquest període d’adaptació, les famílies poden jugar un paper fonamental. Establir rutines a casa, comunicar-se sobre les experiències escolars i fomentar el diàleg pot ajudar els nens a gestionar millor les seves emocions. “Les converses sobre el que faran a l’escola, així com les expectatives positives, poden fer que els nens es sentin més preparats i emocionats”, afegeix Ferrer.

Des de l’escola també vetllem per això i són dies on, com hem dit, donem molt èmfasi en les rutines, explicar als infants tot el que farem, mostrar-lis tots els espais, els materials, etc. I sobretot, dedicar-los temps individualitzat com també de cohesió de grup, que es sentin en un espai segur i que mica en mica se’l vagin fent seu.

En conclusió, l’adaptació a l’escola infantil és un pas fonamental en la vida dels nens. Tant les famílies com les escoles tenen un paper crucial per assegurar-se que aquest procés sigui positiu i enriquidor, preparant així els més petits per a un futur d’aprenentatge i creixement.

Per saber-ne més sobre les nostres aventures, pots seguir-nos a Instagram @fedacangles o bé a X @Fedac_Angles.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website